ایمپلنت

ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت های دندانی پایه های کوچک و یا بلندی هستند که با جراحی جایگزین دندان های از دست رفته می شوند. ایمپلنتهای دندانی علاوه بر پر کردن شکافهای لبخند شما، عملکرد جویدن و سلامت کلی دهان را بهبود میبخشند. پس از بهبودی، ایمپلنت ها بسیار شبیه به دندان های طبیعی عمل می کنند.
ایمپلنت دندان دارای سه بخش اصلی است:
فیکسچر: شما می توانید این را مانند یک ریشه مصنوعی در نظر بگیرید. یک دندانپزشک متخصص آن را در طول یک عمل جراحی در استخوان فک شما قرار می دهد.
اباتمنت: این یک پست اتصال کوچک است. به فیکسچر رزوه دار پیچ می شود و کمی بالاتر از سطح لثه شما قرار داده می شود. این به عنوان پایه ای برای اتصال پروتز به فیکسچر جدید شما عمل می کند.
پروتز یا روکش ایمپلنت : به هر گونه پروتزی گفته می شود به عنوان تاج دندان شما عمل میکند. پروتز های رایج ایمپلنت دندان روکش، بریج و دنچر است.
بیشتر ایمپلنت های دندانی از گریدتیتانیوم هستند، اما برخی از آنها سرامیکی هستند. هر دو ماده ایمن و زیست سازگار هستند (دوستانه با بافت های داخل دهان شما).
از دست دادن دندان ها می تواند بر سلامت دهان و دندان شما تأثیر بگذارد. اما بر سلامت روحی و روانی شما نیز تأثیر می گذارد. آیا از موقعیت های اجتماعی دوری می کنید؟ یا هنگام خندیدن دهان خود را بپوشانید؟ آیا به ندرت برای عکس لبخند می زنید؟ ایمپلنت های دندانی می توانند لبخند و اعتماد به نفس شما را بازگردانند، بنابراین نیازی نیست چیزهایی را که دوست دارید از دست بدهید.
چه شرایطی با ایمپلنت دندان درمان می شود؟
ایمپلنت های دندانی از دست دادن دندان را درمان می کنند که ممکن است به دلایل زیر رخ دهد:
حفره ها.
دندان های ترک خورده.
بیماری لثه.
دندان هایی که هرگز رشد نمی کنند (آنودنتیا).
دندان قروچه یا فشردن (براکسیسم).
کاشت دندان چقدر رایج است؟
ایمپلنت دندان یک انتخاب محبوب برای جایگزینی دندان است. در ایران سالانه بیش از 3 میلیون نفر ایمپلنت قرار می دهند
پروسه کاشت ایمپلنت دندان چگونه است؟
جراحی ایمپلنت دندان یک فرآیند شخصی سازی شده است. برای همه یکسان نیست اما موارد زیر یک نمای کلی از آنچه می توانید از دندانپزشک جراح دهان، پریودنتیست خود انتظار داشته باشید ارائه می دهد:
ایمپلنت را با جراحی قرار میدهند.
به شما زمان برای بهبودی میدهند.
پست و تاج نهایی، بریج یا دنچر را میچسبانند.
جراحی ایمپلنت دندان
در طول جراحی ایمپلنت دندان، جراح شما موارد زیر را انجام خواهد داد
بیحسی بهتان میدهند این دارو لثه های شما را بی حس می کند.
یک برش ایجاد میکنند. جراح شما یک برش در لثه شما ایجاد می کند. این کار استخوان زیرین را در معرض دید قرار می دهد تا جراح شما بتواند ایمپلنت را قرار دهد.
فک شما را آماده میکنند. جراح شما از یک سری ابزار تخصصی برای ایجاد یک سوراخ کوچک در استخوان فک شما استفاده می کند. آنها حفره را تا زمانی باز می کنند که اندازه مناسب ایمپلنت دندانی جدید شما باشد.
ایمپلنت دندان را قرار میدهند. در مرحله بعد، جراح شما ایمپلنت دندانی را با دقت در فک شما قرار می دهد.
برش ها را میندند. در نهایت، جراح لثه های شما را تغییر می دهد و محل برش را با بخیه می بندد.
اگر ایمپلنت شما نزدیک جلوی دهان شما باشد، دندانپزشک شما یک روکش موقت برای شما می سازد که تا زمان بهبودی آن را بپوشاند. به این ترتیب، در زمان بهبودی، شکافی در لبخند خود نخواهید داشت. اگر ایمپلنت شما نزدیک پشت دهان شما باشد، احتمالاً به روکش موقت نیاز نخواهید داشت
مرحله بهبودی (استئواینتگراسیون)
در مرحله بهبودی، استخوان فک شما باید به ایمپلنت دندان جوش بخورد. این فرآیند که انسداد استخوانی نامیده می شود، برای ثبات و موفقیت طولانی مدت بسیار مهم است. این روند می تواند از یک تا نه ماه طول بکشد. در برخی موارد ممکن است مدت زمان بیشتری طول بکشد. این بستگی به سرعت بهبودی بدن شما و نوع ایمپلنت شما دارد.
قرار دادن اباتمنت وپروتز نهایی
هنگامی که ایمپلنت شما بهبود یافت، دندانپزشک شما می تواند اباتمنت (پایه اتصال دهنده کوچک) پروتز نهایی شما (روکش، بریج یا دنچر) را بچسباند. این معمولاً یک ساعت طول می کشد تا تکمیل شود و ممکن است نیاز به یک جراحی جزئی دوم داشته باشد.
کاشت ایمپلنت دندان چقدر دردناک است؟
شما نباید در طول عمل ایمپلنت دندانی خود دردی احساس کنید زیرا دندانپزشک شما از دارو برای بی حس کردن لثه های شما استفاده می کند. پس از جراحی، داشتن ناراحتی و تورم خفیف طبیعی است
مزایای ایمپلنت دندان چیست؟
از دست دادن دندان نحوه غذا خوردن، صحبت کردن و ارتباط شما با دنیای اطراف را تغییر می دهد. ایمپلنت های دندانی نزدیک ترین چیز به دندان های طبیعی هستند و مزایایی مانند
توانایی جویدن بهتر
لبخند تقویت شده
بهبود گفتار و بیان
حفظ استخوان فک
طول عمر. (ایمپلنت های دندانی با رعایت بهداشت مناسب و مراجعه منظم به دندان ها می توانند تا آخر عمر دوام بیاورند.)
پایداری برای پروتزهای متزلزل.
مزیت دیگر این است که ایمپلنت های دندانی مانند بریج ها نیازی به برداشتن مینا ندارند. برای جایگزینی یک دندان از دست رفته با بریج دندانی، دندانپزشک شما باید حداقل یک دندان را در دو طرف شکاف تغییر دهد (تراش دهد). این می تواند ساختار طبیعی دندان شما را در طول زمان ضعیف کند.
ایمپلنت دندان جایگزین دندان از دست رفته شما بدون درگیری دندان های مجاور می شود. این یک راه حل تک دندانی برای مشکل یک دندانی است.
خطرات یا عوارض ایمپلنت دندان چیست؟
داشتن خونریزی و تورم خفیف پس از کاشت ایمپلنت طبیعی است. اما مانند هر روش دیگری، جراحی ایمپلنت دندان خطر احتمالی عوارض را به همراه دارد.
عوارض نادر است، اما ممکن است شامل موارد زیر باشد:
آسیب به دندان های مجاور.
تاخیر در بهبود استخوان فک.
عفونت.
شکستگی فک.
آسیب عصبی
خونریزی شدید.
آسیب سینوس.
به ندرت، برخی افراد ممکن است به ایمپلنت های ساخته شده از تیتانیوم واکنش آلرژیک نشان دهند. اگر این اتفاق بیفتد، جراح می تواند آنها را با ایمپلنت های سرامیکی جایگزین کند.
هنگامی که یک جراح با تجربه کاشت ایمپلنت را انجام می دهد، خطر عوارض کمتر است. اگر به فکر کاشت ایمپلنت دندان هستید، مطمئن شوید که ارائه دهنده مورد اعتماد خود را پیدا کنید
بهبودی بعد از ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟
بهبودی اولیه حدود یک هفته طول می کشد. اما بین یک تا نه ماه طول می کشد تا استخوان فک شما در اطراف ایمپلنت جوش بخورد این فرآیند ایمپلنت شما را تثبیت می کند تا بتوانید مانند یک دندان طبیعی از آن استفاده کنید.
دندانپزشک شما هر چند هفته یکبار پیشرفت شما را بررسی می کند. هنگامی که ایمپلنت بهبود یافت، اضافه کردن ترمیم (تاج، بریج یا دنچر) بی خطر است.
ماندگاری ایمپلنت های دندانی چقدر است؟
ماندگاری ایمپلنت های دندانی نسبت به درمان های جایگزین (مانند بریج و پروتز) بیشتر است. با مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و بازدیدهای منظم دندانپزشکی، ایمپلنت ها می توانند مادام العمر دوام بیاورند.
بخش پروتز ایمپلنت دندانی شما در برخی مواقع نیاز به تعویض دارد. بیشتر روکش ها و بریج ها حدود 15 سال دوام می آورند و بیشتر پروتزها حداقل هفت سال عمر می کنند، اما این جدول زمانی متفاوت است.
چه زمانی باید با دندانپزشک تماس بگیرم؟
اگر ایمپلنت دندانی دارید، هر زمان که متوجه شدید با دندانپزشک خود تماس بگیرید:
ایمپلنت لق یا لرزان.
خونریزی لثه.
تب.
چرک (عفونت) اطراف ایمپلنت.
لثه های متورم.
غدد لنفاوی متورم در گردن شما (همراه با یک یا چند مورد از علائم بالا رخ می دهد).
سوالات متداول اضافی
در چه سنی نباید ایمپلنت دندان را مد نظر قرار داد؟
حداقل سن برای ایمپلنت های دندانی معمولاً 18 سال است و هیچ محدودیت بالایی وجود ندارد. شرط اصلی این است که شما به اندازه کافی استخوان سالم در فک خود داشته باشید. دندانپزشک شما تنها کسی است که می تواند به شما بگوید کاندید هستید یا خیر.
چه کسانی نباید ایمپلنت دندان انجام دهند؟
ایمپلنت دندان ممکن است بهترین گزینه نباشد اگر:
سن آنها زیر 18 سال است. (بیشتر جراحان تا زمانی که رشد فک شما متوقف نشود ایمپلنت دندان قرار نمی دهند.)
سیگار یا دخانیات کنید.
یا اگر دارید:
بیماری لثه فعال یا درمان نشده
برخی از شرایط سلامتی (مانند اختلالات استخوانی و برخی بیماری های خود ایمنی).
پوسیدگی گسترده دندان.
بهداشت ضعیف دهان.
از دست دادن استخوان شدید در فک شما.
هر فردی تاریخچه سلامت منحصر به فردی دارد. برای اینکه مطمئن شوید واجد شرایط ایمپلنت دندان هستید یا خیر، با دندانپزشک خود صحبت کنید.
یادداشتی از خانه دندانپزشکی یکتا
از دست دادن دندان تأثیر منفی بر سلامت و عملکرد دهان و دندان دارد. وقتی دندانهایتان از دست میرود، ممکن است جویدن یا صحبت کردن به روشی که قبلاً انجام میدادید دشوار باشد. ایمپلنت دندان یک راه حل طولانی مدت ارائه می دهد و دندانپزشک شما می تواند درمان را با نیازهای منحصر به فرد شما انجام دهد. چه یک دندان، چند دندان یا همه دندان های خود را از دست بدهید، ایمپلنت دندان ممکن است گزینه ای برای شما باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر، با مشاورین خانه دندانپزشکی یکتا در تماس باشید.